Implantat 2018-04-21T00:31:39+00:00
Implantat ali zobni vsadek

Pridobite konkurenčno ponudbo za implantat!

ŽELIM PONUDBO ZA IMPLANTAT
  • Ali veste, da obstaja več vrst implantatov?

  • Ali veste, da so cene implantatov zelo različne?

  • Ali veste, kateri implantati so kakovostni in kateri ne?

  • Ali veste, kako v množici ponudb izbrati tisto pravo?

  • Ali veste, da kakovostni implantati na Hrvaškem stanejo
    enako kot v Sloveniji?

Implantat v dlesni nadomesti zobno korenino.

Še nikoli tako preprosto do novega implantata

Res je! Implantat je zagotovo prava rešitev.

Za vas smo strnili nekaj prednosti implantatov, ki jih morate poznati.

USPEŠNOST VGRADNJE IMPLANTATA JE MED 95 IN 100 %
Dolgoročna rešitev za vaš manjkajoči zob
ENOSTAVEN IN HITER POSTOPEK VGRADNJE IMPLANTATOV

Zakaj se cene implantatov tako razlikujejo?

Storitve vstavitve implantatov so v celoti samoplačniške. Na ceno vstavitve implantatov vplivajo številni dejavniki.

Kakovost implantata

Cene implantatov se načeloma gibljejo v treh skupinah, med katerimi so cenovne razlike tudi več 100 EUR. Zato ne morete med seboj primerjati cen ponudb za vstavitev implantata, če ne poznate kakovosti implantata v različnih ponudbah.

V prvi skupini so implantati priznanih družb, ki imajo svojo uspešnost potrjeno s številnimi raziskavami. Ti proizvajalci vlagajo veliko sredstev v razvoj in testiranje novih postopkov in tehnologij. Njihovi implantati vsebujejo visoko čistočo titana in nimajo drugih primesi, ki bi lahko pri nekaterih pacientih, če so alergični na tak tip kovine, sprožile alergijske reakcije. Ti proizvajalci izdajajo tudi certifikate z doživljenjsko garancijo.

V drugi skupini so generična podjetja, ki niso tako uveljavljena. Njihovi proizvodi se sicer bistveno ne razlikujejo od najboljših, vendar so vseeno razlike v podrobnostih, kot npr. v kakovosti površinske izdelave, sestavi samega implantata in manj obsežnih raziskavah.

Tretji tip so nizkocenovni ponaredki iz Azije in Južne Amerike. So poceni, nimajo garancije in so nastali brez nujnih raziskav in testiranj. Pri teh izdelkih je denimo lahko problematična nadgradnja s krono, možno je tudi, da se implantati slabše vrastejo v kost, zato je čas trajanja takšnega implantata vprašljiv. Bi si res želeli nakup takih implantatov prek kitajske spletne trgovine, kjer so vam na voljo za par dolarjev?

Cene implantatov so različne tudi znotraj posamičnih proizvajalcev, saj imajo različne tipe implantatov.

Najlažje to ponazorimo s primerom avtomobilske industrije. Lahko si privoščite le poceni rabljen avto ali pa si kupite prestižni Mercedes. Če vam je prvi tip avtomobila cenen, drugi pa predrag, si izberete kaj iz koncerna VW. Vsaka od teh tovarn avtomobilov ima še različen nabor tipov vozil in opreme. Tako je lahko najkakovostnejši VW dražji od najcenejšega Mercedesa. Podobne vzporednice lahko potegnemo tudi z izdelovalci implantatov. Cene se znotraj vsakega izdelovalca implantatov razlikujejo glede na tip in dimenzije implantata.

Težavnost postopka vgradnje

Na končno ceno posega vpliva kompleksnost vstavitve. V nekaterih primerih gre za nekoliko zahtevnejše vsaditve, ki zahtevajo več priprave kot običajno, cena pa se lahko spreminja tudi glede na položaj manjkajočega zoba v čeljusti. Cenovno je ugodnejše, če en zobozdravnik vstavi zobni implantat ter nato izdela protetično nadgradnjo.

Kakovost kirurga ali zobozdravnika

Velika večina vstavitev implantatov ni problematična in jo lahko opravi tudi zobozdravnik, v nekaterih primerih pa je vstavitev možna le v rokah oralnega kirurga. Tako kot v vseh drugih panogah, tudi v zobozdravstvu velja, da bo imel preizkušen oralni kirurg z dolgoletno prakso višjo ceno kot pa mladi zobozdravnik, ki se je posla implantologije lotil šele včeraj.

To seveda ne pomeni, da vam slednji ne more kakovostno namestiti implantata, le primanjkuje mu izkušenj in izmenjave informacij z izkušenimi kirurgi. Vse to pa vpliva na ceno.

Nadomeščanje manjkajoče kostnine

Ob vnetjih, izpadlih zobeh in dolgotrajni brezzobosti pride tudi do izgube dlesni in čeljustne kostnine. Da se bo implantat dobro vrasel v kost, mora biti dobro obdan s kostnino. Zato je pri vstavitvi implantata pogosto potrebno nadomeščati kostne primanjkljaje.

Najpogostejši dograditveni posegi so kostna razširitev in zgostitev, kostna dograditev, dvig sinusnega dna in kostni presadki. Kostni primanjkljaji pred pregledom pacientovega zobovja in RTG ali CT slik niso znani, zato mnogi kirurgi vnaprej neradi povedo ceno zdravljenja.

Strošek kostne dograditve je pri končni ceni zelo pomemben in znaša od nekaj deset do nekaj sto evrov.

Odrgnitev implantata in priprava na protetično nadgradnjo

V nekaterih primerih je ta strošek vračunan v ceno, v drugih ne. Postopek se opravi, ko je implantat vraščen v kost, torej nekje v treh mesecih od vstavitve. Kirurg prereže dlesen, preveri uspešnost vraščanja in na implantat pritrdi poseben element (abutment), ki omogoča nadgradnjo zoba s protetičnim elementom – zobno krono.

Protetična nadgradnja

Pri stroških v zvezi z nadomeščanjem izgubljenega zoba poleg implantata sodi še protetični del. Na implantat se namesti zobna krona, proteza ali mostiček, ki so lahko izdelani iz keramike ali cirkonija. Preberite si več o zobnih kronah in mostičkih.

Manjši postopki pri posegu

Nekateri kirurgi lahko zaračunajo tudi stroške načrtovanja implantološkega posega, lokalne anestezije, analgetikov, ustnih vod in rentgenskega slikanja.

Redne kontrole

Za uspešno dolgoročno obstojnost implantatov morate poskrbeti za redno ustno higieno in redne kontrolne obiske zobozdravnika. V večini primerov vam bo kar vaš zobozdravnik redno pregledal stanje dlesni okrog implantata in s tem ne boste imeli dodatnih stroškov. V nekaterih primerih pa garancija kirurga velja le s plačljivimi kontrolnimi pregledi pri njemu. Če k temu dodate še potne stroške, lahko ta del znaša pomemben delež stroškov vstavitve vašega implantata.

x

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Potrjujem Zavračam Center zasebnosti Nastavitve zasebnosti