Dragi uporabniki portala eZobozdravnik,

to je naša zgodba

Naša zgodba se je začela na podlagi lastnih neprijetnih izkušenj z nadomestitvijo izgubljenega zoba. Zaradi napak v preteklosti je bila za zob samo še ena možnost. Puljenje.

Po začetnem šoku je sledilo obdobje iskanja rešitve za nadomestitev zoba. Predračun osebnega zobozdravnika je bil precej visok. Kljub dobremu poznavanju spleta, zavedanja o konkurenci in ponudbi številnih zobozdravnikov, ni bilo enostavno najti ustrezno in cenovno “normalno” ponudbo. V Sloveniji se z zobozdravstvenimi storitvami namreč ukvarja več kot 1.500 zobozdravnikov, parodontologov, oralnih kirurgov in ortodontov. Na spletu in v medijih pa se jim pridruži še agresivna ponudba tujih zobozdravnikov. Kje začeti in koga izbrati?

Pri proučevanju zobozdravstvenega trga smo naleteli na nekaj posebnosti in spoznali, da odnos do pacientov ni vedno takšen kot bi moral biti. Pošten. V  času raziskovanja zobozdravstvenega trga smo pridobili kar nekaj znanja in izkušenj. Zato se nam je utrnila misel, zakaj ne bi pomagali tudi drugim. Rodila se je zamisel o portalu eZobozdravnik.

Naš cilj je ustvariti dolgoročno čim boljšo preglednost cen zobozdravstvenih in ortodontskih storitev. eZobozdravnik je portal, ki samostojno opravlja svoje delo predvsem v korist pacientov. Zato je naša storitev za paciente popolnoma brezplačna.

Vendar je portal eZobozdravnik namenjen tudi zobozdravnikom. Zavedamo se odgovornosti, ki jo prinaša njihovo delo. V medicini veljajo posebna etična in moralna načela. To spoštujemo. Zavedamo se, da so slovenski zobozdravniki pogosto v podrejenem položaju v primerjavi s tujci. V medijih in na spletu boste zasledili predvsem agresivno medijsko podprto kampanjo tujih zobozdravnikov. Naše zdravnike in zobozdravnike pri trženju omejuje kodeks medicinske etike, ki za tuje zobozdravnike ne velja.

Vsi zobozdravniki, oralni kirurgi, maksilofacialni kirurgi in ortodonti, ki sodelujejo s portalom eZobozdravnik imajo sedež v Sloveniji. Zakaj je to tako pomembno?

Prepričani smo, da opravljanje zobozdravstvenih storitev v Sloveniji dolgoročno gledano prinaša koristi vsem. Zobozdravnikom, pacientom in celotni družbi. Seveda tudi v tujini obstajajo dobri zobozdravniki. A zakaj bi sploh hodili v tja, saj kakovostno zobozdravstvo z uporabo kakovostnih materialov tudi v tujini ni poceni.

Zato smo prepričani, da lahko pomagamo tudi vam, ki berete te vrstice. Dovolite nam, da to dokažemo. Končna odločitev o izbiri zobozdravstvenega izvajalca pa bo vedno vaša.

To pa še ni vse. Za zdravje ustne votline je pomembno še veliko drugih stvari. Zdrava prehrana, zdrav življenjski slog in veliko smeha. Zdravi zobje prispevajo k sproščenemu smehu, smeh pa je pol zdravja. Zato na portalu objavljamo veliko novic v povezavi z zdravim načinom življenja. Poskrbeli pa bomo tudi za to, da se bomo pogosto skupaj nasmejali.

ekipa eZobozdravnik.si