Aktivni kisik za zdrav nasmeh in svežino.

Razvoj dentalne medicine in farmacije je na področju zdravja in higiene ustne votline prinesel številne novosti.

Ena od njih je OROXID®oralna raztopina na osnovi aktivnih kisikovih spojin, ki na varen način dosega izjemne rezultate na področju ustne higiene in blaženja vnetij v ustni votlini.

Zdravje zob in dlesni je odraz našega splošnega zdravstvenega stanja. Zato je pomembno, da za ustno higieno skrbimo redno in pravilno. Več kot 90 odstotkov ljudi ima težave z eno od oblik vnetja obzobnih tkiv.

Vnetje dlesni (gingivitis) se pogosto pojavi zlasti ob neustrezni ustni higieni. Mesta za razvoj vnetja dlesni so povsod tam, kjer s pripomočkom za mehansko čiščenje težje dostopamo (rob dlesni, medzobni prostori, mesta pod mostički, zobni vsadki…). Vnetje opazimo po večkratnem krvavenju dlesni, ki postanejo nabrekle in rdeče.

Če vnetja dlesni ne odpravimo pravočasno, lahko napreduje v globlja obzobna tkiva. Takrat govorimo o parodontalni bolezni, ko zob izgublja svojo oporo in sčasoma tudi izpade.

Kadar imamo v ustih protetične nadomestke (mostički, krone, prevleke, zobni vsadki ipd.) ali fiksni ortodontski aparat, postane ustna higiena še zahtevnejša. Če zanjo ne skrbimo, se v ustni votlini kopičijo mikrobi in zobni kamen, ki so odgovorni za bolezenske spremembe.

Pot za rešitev težav je pravočasno ukrepanje in pravilen izbor pripomočka, kot je npr. OROXID®.

S temeljito ustno higieno preprečujemo oz. zdravimo obolela poškodovana mesta. Pomembno je, da uporabljamo prave pripomočke in namenimo ustni higieni vsaj nekaj minut na dan. Med pomembnimi ustreznimi pripomočki je oralna raztopina OROXID®, ki pride do težko dostopnih mest zob in dlesni, ki jih mehansko ne dosežemo.

OROXID® je inovativen in edini medicinski pripomoček na osnovi aktivnih kisikovih spojin. Le-te so pridobljene po zahtevnem tehnološkem postopku in omogočajo nastanek kisikovega singleta – visoko aktivnega kisika, ki se sprosti na površini ustne sluznice ob stiku z mikrobi (bakterijami, virusi in glivicami).

Aktivni kisik onemogoči njihovo delovanje, hkrati pa prodira v celice ustne sluznice in deluje kot pomoč pri njeni regeneraciji, oksigenaciji in hidraciji.

Pri tem je pomembno, da kisikov singlet reagira s kovinskimi ioni v celični steni mikrobov, ki jih imajo skoraj vsi mikrobi. Zaradi uničenja bakterij se zmanjša ali odstrani vnetje, slab zadah, obloge na jeziku in zobeh. Hkrati so aktivne kisikove spojine najboljši približek naravnim oksidnim spojinam in učinkovito oskrbijo obzobna tkiva s kisikom. Tako pozitivno vplivajo na mikrofloro v ustni votlini in preprečujejo napredovanje vnetij. Ob uporabi se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki ga čutimo kot blago penjenje, vneta področja pa čisti in oksigenira in deluje povsem lokalno. Hkrati OROXID® blagodejno deluje na ustno sluznico saj vsebuje izbrano mešanico zelišč iz ameriškega slamnika, mirte in ingverja.

OROXID® na zgoraj opisan način zavira vnetja, preprečuje in zmanjšuje periodontitis, ustavlja krvavenje dlesni, zmanjšuje zobne obloge ter obloge na jeziku. Učinkovit je tudi pri aftah in preprečuje slab zadah. Lahko se uporablja samostojno ali se odlično kombinira s siceršnjimi zobozdravstvenimi zdravljeni (ozonska terapija, ultra zvok…).

OROXID® se uporablja za vzdrževanje:

 • ustne higiene,
 • zdravih dlesni in
 • kot pomoč pri vnetnih stanjih v ustni votlini.

Namenjeno je preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so:

 • razdražena ustna sluznica ali dlesni,
 • krvaveče dlesni,
 • vnete dlesni.

Pomaga pri lajšanju:

 • gingivitisa (vnetje dlesni),
 • parodontitisa (propadanje obzobnih tkiv),
 • poškodb dlesni zaradi posegov (na primer puljenje zob, kirurški posegi).

Priporoča se kot dopolnilna ustna higiena pri:

 • fiksnih zobnih aparatih,
 • delnih protezah,
 • fiksnih protetičnih nadomestkih (prevleke, mostički)
 • zobnih vsadkih in
 • pacientih z ortodontskimi nepravilnostmi, saj izboljšuje rezultate kjer je običajna zobna higiena otežena.

Pomaga pri preprečevanju nastanka:

 • zobnih oblog / obarvanosti zob,
 • zadaha,
 • ustne razjede (afte),
 • oblog na jeziku in ustni sluznici, običajno pogojenih s prisotnostjo glivnih povzročiteljev.

OROXID® se razlikuje od ostalih oralnih izdelkov ker ne vsebuje klorheksidina in alkohola. Zato je varen ter primeren za vse generacije in se lahko uporablja daljše časovno obdobje.

Primeren je za vse generacije. Na voljo je v blažji in močnejši jakosti  (OROXID® forte in OROXID® sensitiv) ter v dveh oblikah: oralna raztopina in sprej. V primeru močnejših vnetij v ustni votlini priporočamo izbor OROXID® forte 250ml oralno raztopino, ki bo dosegla globino zobnih žepkov in pomagala pri preprečevanju nadaljnjega razvoja vnetij.

Na voljo je v lekarnah, v trgovinah Sanolabor in drugih specializiranih trgovinah ter v spletni trgovini www.OROXID.si

Enikam d.o.o., info@enikam-oxy.com, strokovna podpora: 031 634 900

Oglasno sporočilo