Zobne luske

Zobne luske lahko uporabite v različnih primerih poškodovanih, preveč razmaknjenih, obrabljenih ali zabarvanih zob. Lahko pa se uporabijo tudi v lepotne namene. Želite, da vaš nasmeh izgleda kot v “filmu”?

Zagotovo ste pri številnih filmskih in športnih zvezdah že kdaj opazili kako nenavadno bele in lepo oblikovane zobe imajo. Imate prav, če razmišljate, da njihov nasmeh skoraj zagotovo ni povsem naraven. Do lepega nasmeha jim je pomagal zobozdravnik z uporabo zobnih lusk. Zobne luske (veneers) so individualno narejene tanke prevleke, ki prekrijejo zob. Za njihovo namestitev je potrebno minimalno pobrusiti zobno površino, na katero se nato zobne luske s posebnim lepilom prilepijo.

V nekaterih primerih brušenje zob niti ni potrebno. Namestitev zobnih lusk se odsvetuje le v redkih primerih kot je nezdravljena parodontoza ali v primeru obsežnih plomb, zaradi katerih je premalo zobne površine. Pri bruksizmu je luske možno namestiti, če se ob tem naredi še zaščitno opornico, ki se jo nosi samo ponoči. Obliko zobnih lusk določi zobozdravnik, izdelajo pa jih v zobni tehniki. Podobne so umetnim nohtom ali lečam za oko. Za namestitev lusk sta potrebna le dva obiska zobozdravnika.

Zobne luske so praviloma narejene iz keramike. Poleg beljenja zob so zobne luske najpopularnejši in najhitrejši način za lep izgled zob pacientov povsod po svetu.

Popularna pot do lepega nasmeha! Naštejmo nekaj prednosti.

  • Zagotavljajo lep in naraven videz zob.

  • Odporne so na madeže kave, čaja in cigaretnega dima.
  • Ne zahtevajo obsežnega posega na zobni sklenini.
  • Dlesni dobro prenašajo keramične materiale.
Zobne luske se enostavno namestijo na zobe.

Polepšajte svoj nasmeh z zobnimi luskami in pridobite na samozavesti!