Skrb za nego zob še nikoli ni bila enostavnejša

Od ščetkanja zob do čiščenja jezika ali celo bolj svetlega nasmeha, skrb za oralno zdravje je glavni del dnevne rutine večine ljudi. Zdravi zobje nam namreč dajo samozavest za poljubljanje ljubljene osebe in za širok nasmeh. Prav tako so kazalnik našega splošnega zdravja in počutja ter nekaj, kar dostikrat jemljemo kot samoumevno.

Prva električna sonična zobna ščetka na svetu je bila predstavljena novembra 1992, in tako se je začela zgodba zobnih ščetk Sonicare. Predstavljena zobna ščetka je bila edinstvena, nekaj popolnoma novega do tedaj in sonična tehnologija je bila prelomna za nadaljnji razvoj izdelkov za nego zob in ustne votline.

Od takrat je sonično ščetkanje poskrbelo za pravo revolucijo na področju higiene in zdravja ustne votline.

Od pogovorov z družino in prijatelji, do uživanja v okusni hrani in pijači, Sonicare verjame, da so usta čudovita in da si zaslužijo le najboljšo nego. Kot pionir na področju ustnega zdravja, s skoraj 30-letnimi izkušnjami, ima spoznanja in razumevanja, s katerimi pomaga ljudem, da naredijo prave odločitve pri negi in vzdrževanju oralnega zdravja, sedaj in v prihodnosti.

Leta spoznanj in izkušenj na področju ustnega zdravja je rezultiralo v razvoju edinstvenih tehnologij in izdelkov, ki izboljšajo oralno higieno, zmanjšajo nabiranje zobnih oblog in poskrbijo za bolj bele zobe.

Sonična tehnologija je nežna in učinkovita, s čimer postane skrb za zdravje ustne votline enostavna, vsakič znova. Uporabniki električne sonične zobne ščetke so lahko prepričani, da celovito poskrbijo za svoja čudovita usta.

Brezbarvne plasti bakterij se vsakodnevno kopičijo na zobeh. Najlažje jih odstranimo s soničnimi vibracijami, ki ne dražijo dlesni in poškodujejo zob.

Ščetkanje s pomočjo sonične tehnologije je klinično dokazano bolj učinkovito, kot ščetkanje z ročno zobno ščetko.

Napredna sonična tehnologija premika ščetine levo in desno, s čimer se ustvarjajo nežni mikromehurčki za izjemen občutek čistoče. Sonična ščetka naredi 62.000 gibov na minuto, kar pomeni, da v 2 minutah naredi toliko gibov, kot bi jih z ročno zobno ščetko naredili v 1 mesecu. Sonične vibracije namreč ustvarjajo pritisk, ki širi tekočino globoko med zobe in vzdolž linije dlesni, kjer se bakterije najraje zadržujejo ter jih je težko odstraniti. Te vibracije so učinkovite in nežne ter odstranjujejo zobne obloge tudi do 4 mm izven dosega vlaken ščetke.

V želji, da odstranimo vse nečistoče, lahko z ročno ščetko hitro poškodujemo dlesni zaradi premočnega pritiskanja ščetke.

Električne sonične zobne ščetke so zasnovane tako, da enostavno drsijo ob robu dlesni, zaradi česar ni potrebno drgnjenje. Vgrajeni senzor pritiska vas opozori, če premočno pritiskate in vas spodbudi k bolj nežnemu ščetkanju.

Tako poskrbi za nežno izkušnjo ščetkanja, prispevajoč k bolj zdravim dlesnim, bolj čistim zobem in bolj belemu nasmehu.

Zobne ščetke Sonicare imajo vgrajeno tehnologijo BrushSync, ki na vsake tri mesece opozori, da je treba zamenjati glavo ščetke.

Poleg tega ta tehnolgija zagotavlja tudi samodejno povezovanje pametnih glav z ročajem – ščetka tako samodejno izbere pravi način ščetkanja, glede na vrsto glave, ki jo uporabljate.

Philips Sonicare se opira na svoje strokovno znanje na področju zdravstva in navdihuje z inovativnimi rešitvami za oralno zdravje. Tesno sodeluje z zobozdravstvenimi delavci in izvaja temeljite klinične raziskave, da bi ustvaril zaupanja vredne rešitve za oralno zdravje. Vse naše novosti temeljijo na dokazih in so zasnovane tako, da ustrezajo individualnim potrebam uporabnikov.

Električne sonične zobne ščetke Philips Sonicare so podprte iz strani mnogih kliničnih študij, kjer je prikazana učinkovitost pri odstranjevanju zobnih oblog. V zadnjih dveh letih je bilo objavljenih 12 kliničnih študij, pred kratkim najava nove raziskave v posebni številki revije The Journal of Clinical Dentistry®.

Spoznaj Sonicare Diamond Clean

Philips Sonicare priporočajo tudi mnogi zobozdravniki in zobni higieniki, saj opazijo izboljšanje pri svojih pacientih, ki uporabljajo to vrsto sonični zobnih ščetk. V Sloveniji je Sonicare že drugo leto zapored številka 1 po priporočilu slovenskih stomatologov med električnimi zobnimi ščetkami*

Lovro Iskra, dr. dent. med. oralni kirurg implantolog
“Philips Sonicare je odlična sonična zobna ščetka, ki vam brezhibno očisti zobne površine in nežno masira dlesni. Je nujen pripomoček pri vzdrževanju najvišje ravni ustne higiene, ki je del splošnega zdravja, zato tega nikdar ne smemo zanemariti. Naj velja “Mens sana in corpore sano” ali zdrav duh v zdravem telesu!”

Sonicare razume modernega potrošnika, ki se razvija in ima vedno več zahtev in pričakovanj od svoje zobne ščetke. Današnji potrošniki zahtevajo prilagojene rešitve, ki jim lahko pomagajo doseči njihove osebne cilje za zdravo ustno votlino; rešitve, ki se enostavno vklopijo v njihova zaposlena življenja in ki lahko poskrbijo za njihovo oralno higieno, v času med enim in drugim obiskom zobozdravnika.

Zato Sonicare neprestano razvija in izboljšuje svoje modele električnih soničnih zobnih ščetk. Najnovejši model na slovenskem tržišču je DiamondClean 9000, ki je naprednejši model DiamondClean ščetke, ki je bila najbolj prodajni model sonične zobne ščetke po izboru slovenskih kupcev.

Nova ščetka DiamondClean 9000 odstrani do 100 % več madežev v samo 3 dneh in do 10-krat več zobnih oblog, kot ročna zobna ščetka. Ščetka se prilagodi vašim potrebam in vas vodi korak za korakom do boljše ustne higiene. Nudi vam napotke in nasvete, ki jih potrebujete za izboljšanje in ohranjanje navad za zdravo nego zob tudi v času, ko zobozdravnik ne more stalno bdeti nad stanjem vaših zob.

Vgrajeni pametni senzorji sporočijo, če pritiskate premočno in kdaj je treba zamenjati glavo ščetke. S povezavo z aplikacijo preko Bluetooth tehnologije pa dobite osebno prilagojeno poročilo o napredku, ki vam pomaga, da ostanete na začrtani poti in vidite, kako se vaša nega zob izboljšuje.

Električna ščetka DiamondClean 9000 je opremljena s kar 4 različnimi načini čiščenja; Clean, White+, Gum Health in Deep Clean+, funkacija BrushSync pa samodejno izbere najboljši način za vas, glede na glavo ščetke, ki jo uporabljate. Način Clean je namenjen izjemnemu vsakodnevnemu čiščenju, White+ odstranjevanju madežev, Gum Health zagotavlja nežno in učinkovito čiščenje dlesni, Deep Clean+ pa vam omogoča poživljajoče globinsko čiščenje.

Večina ljudi si ne ščetka zob pravilno ali si vzame premalo časa za ščetkanje. Vse Philips Sonicare ščetke so natančno uravnotežene, individualno uglašene s posameznim uporabnikom in zasnovane tako, da vedno nežno drsijo vzdolž linije dlesni za učinkovito čiščenje, tudi brez popolne tehnike.

Poskrbite za nežno in temeljito očiščene zobe, odstranite zobne obloge in izboljšajte zdravje dlesni ob vsakem ščetkanju. Izberete le najboljše za vas. Izberite sonično tehnologijo ščetkanja zob.

*Vir: Raziskava Ipsos, November-December 2020, N=116, kategorija Električne zobne ščetke

Spoznaj Sonicare Diamond Clean