Stomatološka klinika in KO za maksilofacialno kirurgijo

Z zobozdravstvom se v sklopu UKC Ljubljana ukvarjajo na Stomatološki in na Kirurški kliniki, natančneje na Kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo.

Na obeh klinikah se tako ali drugače ukvarjajo z zobozdravstvom, obe kliniki pa sta tudi sosedi v isti stavbi. Stomatološka klinika ima sedež na naslovu Hrvatski trg 6, medtem ko ima KO za maksilofacialno kirurgijo naslov Zaloška cesta 2. Poleg ambulantne in raziskovalne dejavnosti na obeh klinikah zdravijo paciente z najtežjimi oblikami bolezenskih stanj.

stomatoloska-klinika-oralna-kirurgija    stomatoloska-klinika-zadnji-vhod

Kako do obeh klinik?

Če se pripeljete z avtobusom potem je ob stavbi na Zaloški cesti postajališče Klinični center, kjer ustavljajo avtobusi št. 2, 9, 11, 20 in 25. na Hrvatskem trgu ob cerkvi sv. Petra ustavlja avtobus št. 5.

stomatoloska-klinika-avtobus

Če prihajate z avtomobilom je najbližje parkirišče nasproti obeh klinik. Tam se nahaja parkirna hiša ŠENTPETER, kjer pa parkiranje ni najcenejše. Prva ura dnevnega parkiranja stane 2,00 EUR, vsaka nadaljnja ura pa 2,50 EUR.

stomatoloska-klinika-parkirna-hisa

Podobne cene parkiranja so tudi v parkirni hiši MEKSIKO, ki se nahaja pri vhodu v urgentni del kliničnega centra. Nekoliko cenejše parkiranje je na odprtem parkirišču na Bohoričevi, kjer boste za uro parkiranja plačali 1,50 EUR.

Še najceneje pa boste parkirali, če se boste zapeljali po okoliških ulicah, kjer boste avto lahko parkirali med 0,40 EUR (v smeri Most in Vodmata) in 0,80 EUR (v smeri centra) na uro. Seveda, če boste imeli srečo in našli prosto parkirno mesto.

 

Stomatološka klinika

Če se želite naročiti na pregled ali se odpravljate na pregled na stomatološko kliniko potrebujete kar nekaj orientacijskih sposobnosti, saj so oddelki relativno slabo označeni, poleg tega pa sta Stomatološka klinika in KO za oralno in maksilofacialno kirurgijo precej prepleteni.

Na stomatološki kliniki opravljajo številne dejavnosti stomatologije.

  • Otroško in preventivno zobozdravstvo

Za obisk ambulante takoj po vstopu, za vratarjem, zavijete levo in po hodniku (v smeri Zaloške ceste) vse do sobe 47. Ambulanta v kateri se ukvarjajo z vzgojnim delom z mladimi in njihovimi starši ter zdravijo zahtevnejša obolenja ustne votline se nahaja v sosednji ambulanti v sobi 48. Naročanje poteka osebno, prek telefona 01 522 47 71, pošte in elektronske pošte. Podrobnosti najdete na njihovi spletni strani.

  • Ortodontija

Zobna in čeljustna ortopedija je strokovni izraz za ortodontijo. Ambulanta se nahaja v pritličju toda v drugem kraku klinike. Ta se nahaja na hodniku, ki ga najdete, če od vratarja nadaljujete pot naravnost. Naročanje poteka osebno, prek telefona 01 522 42 60, pošte in elektronske pošte. Podrobnosti najdete na njihovi spletni strani.

  • Rentgensko slikanje

Se nahaja v istem hodniku kot ortodontska ambulanta. Naročite se lahko osebno ali prek telefona na 01 522 42 61.

  • Center za zobne bolezni in endodontijo

Tudi center za zobne bolezni se nahaja na istem hodniku. Tu se ukvarjajo z zdravljenjem apikalnega parodontitisa in drugimi okvarami trdih tkiv. Naročite se lahko po pošti, osebno v sobi 44 ali preko telefona na 01 522 42 55.

  • Center za ustne bolezni in parodontologijo

V kleti stavbe se nahaja center za ustne bolezni in parodontologijo, kjer zdravijo spremembe na ustni sluznici. Naročanje je možno po pošti, po elektronski pošti, osebno v sobi št. 17 ali po telefonu 01 522 38 97.

  • Implantologija

V stomatološki kliniki nudijo tudi vstavitev implantatov. Vstavljanje implantatov je v celoti samoplačniško. Za več informacij pokličite na telefonsko številko 01 522 38 97.

  • Snemna in fiksna zobna protetika

Ambulanti za snemno in fiksno protetiko se nahajata v prvem nadstropju na levi strani hodnika. Naročite se lahko po pošti, elektronski pošti, osebno ali prek telefona. Za fiksno protetiko pokličite 01 522 42 72, za snemno protetiko pa 01 522 42 42.

 

KO za maksilofacialno in oralno kirurgijo

Na kliničnem oddelku za maksilofacialno in oralno kirurgijo se poleg zdravljenja ustne votline, ukvarjajo še z zdravljenjem patoloških stanj glave, vratu, čeljusti in obraza.

Sprejemna pisarna za specialistične ambulante se nahaja v osrednji avli klinike v pritličju, kjer so na desni strani tudi ambulante. Za vse informacije so pacientom dosegljivi na številki 01 522 43 62.

Urgentna ambulanta se nahaja v prvem nadstropju na začetku desnega hodnika. Naročanje za nujne primere ni potrebno, njihova telefonska številka pa je 01 522 42 63.

Na desnem hodniku prvega nadstropja se opravlja tudi vstavljanje in odgrnitev implantatov. Implantološka dejavnost je samoplačniška storitev. Ob tem je treba poudariti, da na kliniki vstavljajo najkakovostnejše implantate znamk Straumann in Ankylos. Na pregled za vstavitev implantata se lahko naročite vsak dan med 14. in 15. uro na telefonsko številko 01 522 43 55 ali osebno v ambulanti.

Osveženo: 12. september 2020